Igre Slagalice
Druge igre
skocko
kada se na pocetku igra kombinacija 2+2 da li je uvek moguce pogoditi kombinaciju kada se do 4. pokusaja pogodi samo 1 znak?
|
onshort 2011-04-15 |
pokusaj 1 2+2 - 0 pogodaka
pokusaj 2 2+2 - 0 pogodaka
pokusaj 3 2+2 - moras da imas neki pogodak
daj neki primer - ovako si poprilicno nejasan
|
DekVla 2011-04-15 |
DekVla napisa...
...
H H K K 1 TACAN
H P P P 1 TACAN
H T T T 1 TACAN
I posle toga treba H Z Z S ali ni ovo nije 100% sigurno jer se moze potrefiti jedna kombinacija koja se ne moze resiti
|
onshort 2011-04-15 |
onshort napisa...
DekVla napisa...
...
H H K K 1 TACAN
H P P P 1 TACAN
H T T T 1 TACAN
I posle toga treba H Z Z S ali ni ovo nije 100% sigurno jer se moze potrefiti jedna kombinacija koja se ne moze resiti
...
Ovo može biti teška situacija, ako su tačni, ustvari, karo, pik i tref. U 4. pokušaju pojaviće ti se jedan tačan (na mestu ili ne), ali ih je onda teško poređati na pravim mestima. Ja sam imao takvu situaciju pre nekoliko dana i (malo zbog brzopletosti i nonšalantnosti) pogodio tek u 7. pokušaju. U tom trenutku mi se učinilo da je možda ipak bilo bolje da u 2. pokušaju probam sa četiri ista znaka, što smatram da je "gubitak pokušaja", ali pošto ovde (za razliku od TV slagalice) postoji 7. pokušaja, možda i nije.
|
istok 2011-04-15 |
onshort napisa...
kada se na pocetku igra kombinacija 2+2 da li je uvek moguce pogoditi kombinaciju kada se do 4. pokusaja pogodi samo 1 znak?
...Moguce je i to u maksimalno 6 pokusaja. Mozete naci Kalimistovu odlicnu analizu ovog i drugih problema u vezi skocka u temi (zbunjujuceg naslova) Strategija u igri brojeva.
|
Slobodan 2011-04-16 |
Slobodan napisa...
onshort napisa...
...Moguce je i to u maksimalno 6 pokusaja. Mozete naci Kalimistovu odlicnu analizu ovog i drugih problema u vezi skocka u temi (zbunjujuceg naslova) Strategija u igri brojeva.
To je tacno, secam se da sam ja bas zamolio ljude da mi pojasne da li je matematicki resiv svaki skocko, Kalimist se javio i ostavio jedan dobar link. Cini mi se da je cak resenje bilo da moze i u 5 "poteza" da se resi svaki.
Jedini problem je sto ta tema sad vise nije vidljiva
|
Dakinsljam 2011-04-16 |
Zapravo, cini mi se da je bio Kalimist, nisam 100% siguran
|
Dakinsljam 2011-04-16 |
Dakinsljam napisa...
Slobodan napisa...
... zato postoji pretraga na vrhu. Upišete "strategija u igri brojeva" i odmah se pojavi ta tema.
|
Supervizor 2011-04-16 |
Supervizor napisa...
Dakinsljam napisa...
Slobodan napisa...
... zato postoji pretraga na vrhu. Upišete "strategija u igri brojeva" i odmah se pojavi ta tema.
Eto, vise ni to nije problem
|
Dakinsljam 2011-04-16 |