Igre Slagalice
Druge igreAsocijacije

U igri asocijacije treba prvo rešiti četiri sporedne asocijacije, a zatim pomoću 4 dobijena pojma rešiti glavnu asocijaciju. Rešenje svake asocijacije je neki pojam na koji asociraju četiri pojma u njegovoj koloni. Na početku su svi pojmovi skriveni, i igrač otkriva jedan po jedan. Nakon otkrivanja svakog pojma, igrač dobija pravo da jednom pogađa glavnu ili sporednu asocijaciju.

Odabir polja:

A1
 
B1
A2
 
B2
A3
 
B3
A4

Preostalo
vreme

150
B4
A
B
Glavno rešenje
C
 
D
C4
 
D4
C3
 
D3
C2
 
D2
C1
 
D1
Odustani

Kako se igra?

Levim tasterom miša vršite odabir željenog polja. Nakon otkrivanja pojma u nekom polju možete otvarati sledeće polje ili pokušati da pogodite rešenje neke od kolona ili glavno rešenje. U slučaju da pogodite rešenje neke kolone možete odmah nakon toga pokušati i glavno rešenje.

Tekst možete unositi sa karakterima ščćžđ ili sczdj, obe varijante se priznaju. Takođe nije bitno da li unosite tekst malim ili velikim slovima.

U slučaju da ne možete da pogodite rešenje, a ne želite da čekate odbrojavanje vremena do kraja, možete da izaberete opciju Odustani.

Vreme je ograničeno na 150 sekundi, a odbrojavanje počinje kada kliknete na dugme START. U slučaju da vreme istekne, računaju se samo rešenja koja ste do tada pronašli.

 

Slagalica.tv je nezavisan sajt ljubitelja kviza

Copyright © 2009-2024